Jag lever för att laga mat efter vad man gillar och är sugen på. Det behöver inte alltid vara en rätt som har ett namn. Jag gillar att gå till ost eller charkdisken och testa det man är nyfiken på och sedan köpa hem 10 skivor till vad det nu är man vill äta till. Den här lunchen var just en sån. Köpte 10 skivor prosciutto (lufttorkad skinka), spetspaprika, tomat, valnötter, vaxbönor och mozzarella. Och nu ska jag berätta något om färska bönor, alltså avlånga färska bönor. En böna som haricovert eller sugarsnaps kan vara goda att äta råa men helt fantastiska att grillade, kokta eller stekta. En gul böna som vaxbönor vill man alltid äta tillagad och inte med lite tuggmotstånd utan mjukkokta. Då är dom alldeles underbara. Okej, nu tillbaka till min rätt. Jag skulle inte kalla detta ett recept. Lite mer ett exempel på hur man skulle kunna göra om man vill. Jag stekte min paprika i olivolja på hög värme. När det mjuknat adderade jag hackad vitlök, mängder med svartpeppar och sedan stora klyftor tomat. Lät det gotta till sig och sedan toppa med valnötter. Jag kokade mina vaxbönor tills de blev mjuka i rikligt saltat vatten. Upp med allt på en tallrik och rippla över en generös mängd god olivolja, nymalen svartpeppar igen och flingsalt. Man kan äta med bröd eller exakt som rätten är, perfekt! Kram, Marion