Det finns många recept på helgrillad kyckling. Någon när en hel ölburk ska in och en annan där du ska hälla kokande vatten först för att uppnå det krispigaste ytan. Men ibland kan jag tycka att det inte ska behöva va så krångligt. Smaka upp och rosta i ugn. Min dotter älskar att laga mat. På sina ynka 2 år har hon redan börjat leka restaurang och tar emot beställningar här hemma. Hennes leksakskök används betydligt mycket mer än vårt riktiga. Så jag försöker få med henne i matlagningen och ha ge henne enklare uppgifter som att lägga upp gränser på en plåt eller hålla i olivolja. Hon älskar det och jag upplever att hon äter mycket mer när hon varit med och lagat maten. Vi gjorde alltså helgrillad kyckling i ugn på galler och under det rostade grönsaker och potatis. Buljongen som satt kvar i kycklingen hällde jag i en kastrull. Kokade upp, saltade och vispade i smör till en god smörad skysås. Inte svårare än så. Jag tog det örter jag hade hemma som timjan, persilja och mixade det ihop med vitlök & filmjölk, salt & peppar som marinad på kycklingen. I USA är det vanligt att marinera kyckling i kärnmjölk och jag kan säga dig att det blir ingen skillnad om man tar filmjölk. Hursomhelst ska mejeriprodukten få kycklingen att bli mer mör. Detta är inget recept, utan bara inspiration till att laga enkel god mat. Gärna tillsammans. Kram, Marion