Den här veckan har varit full av möten. Ett av dem var så otroligt spännande – jag kan inte dela så mycket ännu, men det gav mig massor av energi och inspiration. Sådana möten man går ifrån med en känsla av “nu händer det saker!”. Vi får se vart det leder, men oavsett var det kul och gav mig mycket pepp. Det känns också som att jobbet verkligen har kommit igång nu efter sommaren. Ni vet känslan? När inboxen plötsligt är full igen, alla svarar på mail och DMs och man märker att folk är tillbaka från semestrar. Det är nästan lite skönt att den där sensommar-looken börjar gå över i riktig vardag. Jag har också skickat ut ett PR-kit med min kokbok, en keps och ingredienser till två recept ur boken. Så roligt att få paketera boken på det sättet – nästan som att ge bort en liten upplevelse. Resten av veckan blir mer möten och menyjobb. Att skriva menyer är faktiskt en av de roligaste delarna i mitt jobb. Att få lyssna på en kund, höra deras idé om ett event eller en lansering, och sedan översätta det till en meny – det är verkligen kreativt på ett sätt som jag älskar. Och på tal om mat… en rätt jag lagat den här veckan som jag måste tipsa om är friterad tofu. Så enkelt, men så gott. Man vänder tofun i potatismjöl eller majsstärkelse och friterar tills den blir riktigt krispig. I sig smakar tofu inte jättemycket, men texturen – krispig på utsidan, mjuk inuti – gör den magisk. Jag åt den tillsammans med stekt aubergine i teriyakisås, massa goda smaker som soja, sesamolja och lite fisksås, plus nudlar. Alltså, det var svingott! Highly recommend.Så, en fullspäckad vecka – både med jobb, inspiration och matglädje.