Den här gumman har varit på Noma! För er som inte har koll på denna historiska matplats så är det då René redzepi som startat och drivit Noma i 20 år. Det har gått från en finkrog till ett institut med allt från odling till matlabb för att ta fram helt nya tekniker och smaker. Restaurangen har 3 Michelinstjärnor och har varit rankad till den bästa krogen i världen flera gånger. Jag har länge velat äta på Noma men har inte haft den möjligheten rent ekonomiskt förrän nu. Att få besöka och äta på Noma var mer än en endast en matupplevelse för mig. Det var också en liten markering i en klassresa jag genomgått sedan barn. Jag förstår att många med stadiga jobb fortfarande inte skulle ha möjligheten att lägga en mindre förmögenhet på en middag, men detta var en dröm som jag sparat till och nu fick uppleva. Och hörni, det var magi! Jag har många gånger ätit på finkrog där jag blivit så besviken, jag är tyvärr en sån man kallar för picky eater. Men den här menyn höll hela vägen och jag fick uppleva smaker och njuta av den vackraste atmosfären någonsin. Långt inlägg med många bilder, men det är absolut värt läsningen. Låt mig ta er igenom menyn vi åt! Kåkrabbikebab med fermenterade bönor, Oliver på gröna kottar och yucatan oregano sandwich Änsyresoppa med nudlar fyllda med en färskost Sjögräsallad med tryffelsås Koji med ramslök Dagens crudite, chiliolja och en krämig sås jag nu glömt vad det var i, men den här rätten blev jag tårögd av. Nyskördad frukt & grönt som aldrig sett en kyl. Magi! Vaktelägg i havssallat Färskpotatissoppa med en fjärilsvåffla (inte riktig fjäril såklart) Svamp i gelé & tryffel Frusen ost med fermenterad yuzu. En fluffig granité som påminde lite om sockervadd minus det söta. Friterad ringblomma med äggdipp. Blomman påminde om en söt och krämig pumpa med krispig yta, så gott! Grillade spritärtor i sin skida med en den glansigaste godaste vinägretten jag ätit Grillad kronärtskocka & padron men en god fluffig sås jag inte minns namnet på Saltbakad svart ostronskivling fylld med grönt ris och blommig tomatsallad. Den mest fantastiska rätt jag ätit! Har inte ord Magnolia glasspinne på självaste blomman. Så vacker, så god. Bär med grillad nyporosglass :) Som avslut fick vi ett kaffegodis på myskmadra Så nöjda!Kram, Marion <3